USUSRET SVETOM NIKOLI

Studeni smo priveli kraju raznim aktivnostima koje su bile usmjerene nadolazećim blagdanima. Prva nedjelja došašća potaknula je izradu adventskog vijenca i adventskog kalendara. Prije aktivnosti razgovarali smo o adventu, paljenju svijeća i pripremama za Božić. Također, približava nam se 6.12., blagdan Svetoga Nikole, zaštitnika pomoraca i djece pa smo naučili pjesmicu “Sveti Niko svijetom šeta” i tako kod djece poticali razvoj glazbenih sposobnosti i senzibiliteta (sluh, verbalno izražavanje, kreativnost..).

​Plastične bočice, karton i crvenu temperu koristili smo za izradu čizmica Svetome Nikoli, djeca su uz pomoć odgojiteljica uspješno izradila svoje čizmice. Rezultate provedenih aktivnosti možete vidjeti na fotografijama.

​I tako je došetao i u naš kraj gdje nas je sve skupa razveselio svojim dolaskom i jako zanimljivim pokusima čija je isključiva namjena potaknuti djecu na promišljanje, ali i pobodu interesa za stjecanjem novih znanja i vještina. Sveti Nikola je svojom karizmom i samom pojavnošću držao koncentraciju djece do samog kraja, što se je odrazilo i na zasluženu podjelu darova.