Pedagoški kutak

Razvoj inteligencije u djece i utjecaj moderne tehnologije na kognitivne sposobnosti

U korelaciji s roditeljima, a nakon provedene ankete o vrednovanju i kvaliteti rada Dječjeg vrtića „Krijesnica Gradina“, u ponedjeljak, 4. prosinca 2023. održano je edukacijsko predavanje pod vodstvom stručnog suradnika/pedagoga Marka Lulića.

Tema predavanja je bila skup najčešćih prijedloga i potreba iskazanih od strane roditelja, a one su pretežno usmjerene na problem današnjice – razvoj inteligencije i utjecaj moderne tehnologije na kognitivne sposobnosti.

U sklopu predavanja, skrenula se pažnja na štetnost i posljedice u sveopćoj prisutnosti i zastupljenosti mobilnih uređaja kao pametnih telefona te srodnih uređaja kojima se nadomješta vrijeme igre, učenja i kretanja kao najvažnijeg čimbenika u razvoju djece

Najveću pozornost i znatiželju za odgovorima, izazvala su pitanja kako odrediti granice i jasna pravila korištenja.

Nakon predavanja izneseni su zaključci kako ne možemo pobjeći od toga da naše dijete koristi mobilni uređaj nekada u svom životu, ali svakako možemo utjecati na to kada će ga početi koristiti i koliko vremena će u djetinjstvu provoditi na mobilnom uređaju. Ispunite njihovo djetinjstvo zabavom, igrom, pjesmom i plesom! A mobiteli neka u toj cijeloj priči dobiju tek sporednu ulogu.