USKRS U PČELICAMA

U košari maloga zeke
raznih stvari ima.
Pisanica i slatkiša
što za Uskrs dijeli svima.

Uskrs u našem vrtiću obilježili smo prigodnim aktivnostima. Naučili smo da Uskrs nije samo „zeko“ i „košarica puna darova“. Čitanjem slikovnica i razgovorom o korizmi, odricanju i darivanju kod djece se poticao razvoj empatije i međusobno poštivanje i prihvaćanje. Kroz aktivnosti i razgovor, djeci je omogućeno lakše shvatiti događanja uoči Uskrsa, a samim time im pomoći da uistinu dožive taj blagdan.

Za Uskrs smo se pripremali ukrašavanjem velikih pisanica od kartona koje su nakon grupnoga rada svoje mjesto pronašle na zidu našega vrtića. Samim time stvorili smo blagdansko ozračje u vrtiću.

Također, djeca su temperama bojala pisanice od stiropora i izrađivala čestitke za svoje roditelje.

Kraj tjedna obilježio je važan događaj. Teško je povjerovati, ali u našem se dvorištu iznenada pojavio pravi zec sa velikim, dugim ušima i bijelim i čupavim repom. Njegove šapice nisu bile prazne, već su nosile košare pune čokoladnih jaja koje je veselo i razigrano odlučio razbacati po našem dvorištu. Pomalo je neobično što su Zeku uspjele vidjeti samo tete, ali prezentiranje same priče, kod djece je izazvalo uzbuđenje koje je teško opisati riječima. Nestrpljivo i užurbano, djeca su krenula u pretraživanje, a rezultat su bile pune ruke čokoladnih jaja koje je Zeko užurbano bacao po našemu dvorištu! ????