RUKSAK (PUN) KULTURE – „KAO PRVO – ZAGONETNO DRVO“

U sklopu umjetničko – edukativnog programa ‘Ruksak (pun) kulture’, koji je vezan uz umjetnost i kulturu, a provode ga stručnjaci različitih umjetničkih područja, u našem vrtiću dana 23. svibnja, gostovao je striček Matija.

Prijavom našeg vrtića na projekt, postali smo jedan od vrtića kojem je omogućeno upoznavanje sa sadržajima umjetničkog i kulturnog odabranog područja stvaralačke umjetnosti.

Cilj nam je bio kroz bogatstvo sadržaja pružiti djeci doživljaje i poticaje za izražavanje i stvaranje, kao i razvoj njihovih stvaralačkih potencijala.

Matija Bobek, kao autor radionice naslova „Kao prvo – zagonetno drvo“, djeci je na jedinstven način predstavio metode stvaranja igračaka od drveta i ostalih prirodnih materijala pronađenih u okolišu.

Svojim već izrađenim igračkama te ponuđenim materijalima i alatima, kojih nije manjkalo, potaknuo je djecu predškolskog uzrasta na izradu vlastitih igračaka, gdje su kroz igru i rad, imala priliku upoznati različite vrste drveta kao i njihove karakteristike.

Osim što su prava zabava za djecu, ove didaktičke igračke, a to su autoru potvrdili i mnogi pedagozi, imaju i elemente važne u razvoju djece, eko odgoju i prosocijalnom osvješćivanju, kao i na drugim odgojno-obrazovnim područjima.

Zahvaljujemo „Ruksaku (pun) kulture“, kao i stričeku Matiji na doživljenom!