PIKNIK NA TRAVI

Približavanjem ljeta i svega što ono donosi, svi smo pomalo postali nestrpljivi. Osjećamo da nam treba stanka od svega što je iza nas. A puno je toga što smo naučili, spoznali, istražili i usvojili za nastavak obrazovanja.

Budući da nam koncentracija, a ako baš hoćete niti volja, ne ostavlja puno prostora za neka nova znanja, odlučili smo kako bi se nakon svega trebali malo opustiti i zasluženo počastiti. Od predloženih ideja, kojom je jedna bila bolja od druge, prihvatili smo prijedlog našeg majstora za odlazak na roštilj do ribnjaka g. Šuvaka, koji nas je s veseljem dočekao i ugostio na prekrasnom imanju punom zelenila i hlada. Spremne za vatru, ćevape i kobasice, prepustio je našem majstoru u sigurne ruke, dok smo se mi u sjeni velikog drveća igrali i slušali glazbu.

Taman već umorni i gladni od trčanja i pjevanja, majstor zove na okupljanje kojeg smo otprve čuli. Na raširenim dekicama svatko je zauzeo najbolju poziciju za piknik na travi, s pogledom na ribnjak, i uživao u punim okusima koji se baš i ne nude u vrtiću. Ali ništa zato. Mi znamo što je zdrava hrana.

E, da! Kao da je sitošću umor postao još jači, a sunce još toplije, nerado se ustajemo i spremamo za sobom da bi iza nas ostalo uredno i onako kako smo imanje zatekli dolaskom pa se s razlogom možemo nadati ponovnom pozivu.

Teškim koracima zaputili smo se prema vrtiću u kojem nas, kao motiv i poticaj, čekaju krevetići i rashlađene sobe. A za vrijeme popodnevnog odmora, teta nije morala nikoga opominjati ili nagovarati na spavanje.

Zahvaljujemo se obitelji Šuvak na nesebičnoj gesti i ugodnim trenutcima provedenim na imanju vrijednog pažnje.