SLUŠAJ SVIJETE, JA SAM SRETNO DIJETE!

U tjednu od 02.-06. listopada obilježili smo Dječji tjedan. Iako su aktivnosti svakoga dana usmjerene djeci i njihovom rastu i razvoju, ovaj je tjedan ipak bio poseban. Aktivnosti koje smo provodili bile su usmjerene na dobru zabavu, igru, poučne razgovore i puno, puno smijeha. Tjedan je započeo uvođenjem u temu kroz razgovor o zajedništvu, prijateljstvu i različitostima.

Po čemu smo različiti?

Svako je dijete dalo točan odgovor, onaj koji nas je usrećio:

“…teta, različiti smo po boji kose…”,

“…po boji očiju…”,

“…po boji glasa…”

A ono što su sami uspjeli zaključiti je to da su iznutra svi jednaki, da su svi oni djeca koja imaju svoje snove i koja trebaju biti sretna, zadovoljna i nasmijana.

Tjelesnim smo aktivnostima obogatili ovaj tjedan. Tradicijske su igre, poput „tački“, skakanja u vreći i nošenje jajeta u žlici, izazvale lavinu smijeha koji je ispunio dvorište našega vrtića.

Djecu je razveselila likovna aktivnost u kojoj smo izradili vijenac prijateljstva otiskom dlanova na papir te smo zajednički rad postavili na pano u našoj sobi.

Kraj tjedna obilježili smo pjesmom i plesom uz naše omiljene hitove „Što se u vrtiću radi“ i „Kad si sretan”. Djelić vesele atmosfere toga tjedna možete vidjeti na fotografijama.